Saaristopelin esittely:

Saaristopeli on uusi jännittävä koko perheen lautapeli. Turun- ja Ahvenanmaan saariston kartta toimii pelilautana. Kartan materiaali on taipuisaa vinyyliä ja se voidaan taivuttaa rullalle. Pelilauta ja tarvikkeet on pakattu kätevästi kartonkiputkeen.

Peliin voi osallistua 6 pelaajaa. Pelin kulku alkaa Turusta. Kukin pelaaja heittää vuorollaan noppaa ja lähtee reitille silmäluvun mukaan. Pelin tarkoitus on liikkua noppaa heittämällä reitillä saariston läpi kalastusalueelle Föglön ja Vårdön vesille.

Värilliset reittipisteet:
Reitin varrella on punaisia ja oranssin värisiä pisteitä. Punaiset pisteet ovat lauttarannoilla. Kun pelaaja osuu punaiseen pisteeseen, on odotettava yksi heittovuoro lautan saapumista.

Oranssipisteissä nostetaan tehtäväkortti, ja toimitaan kortin tehtävän mukaan.

Reitillä on 4 Frisbeegolf-kenttää, joissa pelataan
noppaa heittämällä Frisbeegolfia. Nämä pisteet ovat kaksivärisiä, lila ja keltainen.
Vihreät pisteet kalastusalueella: osuessaan vihreälle pisteelle pelaaja nostaa kalakortin. Jokaisessa kalakortissa on kalan kuva, nimi sekä arvon mukainen pistemäärä. Saatuja kalakortteja ei näytetä muille pelaajille, vaan ne peitetään kääntämällä ympäri. Tarkoitus on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä.

Kalastus:

Kalastusaluella liikutaan edestakaisin alueen rajan sisällä siten, että kalastusalueen ulkorajalla käännytään takaisin tulosuuntaan.

Kuningaslohi:
Kun joku pelaajista saa saaliiksi Kuningaslohen, kalastus lopetetaan ja pelaajat lähtevät kukin valitsemaansa reittiä Houtskarin Näsbyyn. Siellä Täti Therese tarjoaa uusia perunoita ja savulohta sekä pelaajat laskevat saamansa pisteet yhteen. Se, joka on saanut eniten pisteitä kokoon, on pelin voittaja.

Peli ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille pienten pelinappuloiden vuoksi.
   
Etusivulle